Sült zúzott újkrumpli - A köretek új dimenziója

2015.09.22 19:19

Balatoni Dóra! Köszöni a Jani Konyhája.

Hozzávalók

  • 20 db újburgonya
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • fél tk só
  • 1 ek friss, aprított fűszernövény (petrezselyem, menta)
  • 4 újhagyma

Elkészítés

Mossuk meg és dörzsöljük meg alaposan a krumplikat, majd tegyük egy hideg vízzel teli edénybe. Forraljuk fel és főzzük addig, míg meg nem puhul. Ezt követően öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegyük a krumplikat egy sima felületre és a tenyerünkkel egyenként nyomjuk meg kissé a tetejüket, hogy összezúzódjanak. Ezt követően helyezzük őket egy olívaolajjal meglocsolt tepsibe. 200 fokon nagyjából 40-45 perc alatt süssük aranybarnára őket. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét aprított fűszernövényekkel és újhagymával.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!