Sült kacsacomb
A kacsacomb elkészítése tulajdonképpen csak annyiban különbözik a csirkéétől, hogy a sütési ideje tovább tart, és kicsivel több odafigyelést igényel.
Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ha úgy döntöttél, vállalod ezt a szöszmötölést vele, akkor készítsd el ropogós, mégis omlós receptemet!!
Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 4 babérlevél
- 2 ág rozmaring
- 2 kiskanál kakukkfű
- só
- bors
A kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst.
Másnap egy papírtörlő segítségével töröld le a fűszerek nagy részét, és a combokat tedd egy magas falú tepsibe.
Öntsd fel vízzel, majd a combokat fedd le egy alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát, és süsd egészen addig, míg a hús átsül.