Sonkás csusza
2015.09.04 19:28
Hozzávalók 4 főre
| Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 20 dkg gépsonka | 1 340 | 314 | 45 | 14 | 1 | 300 |
| 10 dkg csuszatészta | 1 641 | 392 | 15 | 3 | 73 | 122 |
| 1 csokor zöldhagyma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl főzőtejszín | 174 | 42 | 1 | 4 | 1 | 160 |
| 1 evkanál mustár | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál étolaj | 301 | 72 | 0 | 8 | 0 | 32 |
| 1 db citrom (leve) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csipet só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi törött fekete bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanálnyi porcukor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| Összesen: | 3 456 | 820 | 61 | 29 | 75 | 614 |
Elkészítés
A tésztát sós-olajos vízben félig kifőzzük, átszűrjük, ezután ráöntjük a tejszínt és kis lángon 10 percig forraljuk, majd befedve újabb 10 percig pároljuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és megsózzuk. A mustárral simára keverjük az olajat, a citrom levét, a cukrot és a fűszereket. A hagymát, a sonkát, a mustáros szószt és a tésztát alaposan összekeverjük, majd egy tálban néhány órát érni hagyjuk. Ha eléggé kihűlt, tegyük hűtőbe!