Sonkás csusza

2015.09.04 19:28

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
20 dkg gépsonka 1 340 314 45 14 1 300
10 dkg csuszatészta 1 641 392 15 3 73 122
1 csokor zöldhagyma 0 0 0 0 0 0
2 dl főzőtejszín 174 42 1 4 1 160
1 evkanál mustár 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál étolaj 301 72 0 8 0 32
1 db citrom (leve) 0 0 0 0 0 0
1 csipet só 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi törött fekete bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanálnyi porcukor 0 0 0 0 0 0
Összesen: 3 456 820 61 29 75 614

Elkészítés

A tésztát sós-olajos vízben félig kifőzzük, átszűrjük, ezután ráöntjük a tejszínt és kis lángon 10 percig forraljuk, majd befedve újabb 10 percig pároljuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és megsózzuk. A mustárral simára keverjük az olajat, a citrom levét, a cukrot és a fűszereket. A hagymát, a sonkát, a mustáros szószt és a tésztát alaposan összekeverjük, majd egy tálban néhány órát érni hagyjuk. Ha eléggé kihűlt, tegyük hűtőbe!