Sertéspörkölt tarhonyával
2015.09.19 18:29

hozzávalók / 6 adag
A sertéspörkölthöz
- 1 kg sertéscomb (vagy sertéslapocka)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes db tv paprika
- 4 ek napraforgó olaj
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A tarhonyához
- 50 dkg tarhonya
- só ízlés szerint
- 3 ek napraforgó olaj
elkészítés
Pörkölt elkészítése:
- A húst felkockázzuk (kb.1x1cm-es kockákra).
- A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és olajon kuktában megdinszteljük.
- Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, visszarakjuk, és beletesszük a húst.
- Nagy lángon pirítjuk, megfűszerezzük, és felöntjük egy kevés vízzel.
- Lefedjük a kuktát, és kb. 30 perc alatt nagy lángon puhára főzzük.
- Ha kész van, levesszük a kukta tetejét, és megvárjuk, amíg elfő a maradék víz.
Tarhonya elkészítése:
- A tarhonyát kevés olajon, nagy lángon aranybarnára pirítjuk, lejjebb vesszük a lángot alatta, és hideg vízzel felöntjük, annyival, amennyi ellepi.
- Megvárjuk, amíg elfő a víz, újra felöntjük, és puhára főzzük. (Főzés alatt nem szabad kevergetni!)