Sertéspörkölt tarhonyával

2015.09.19 18:29
Jolanda Jolanda receptje
 
 
 

Sertéspörkölt tarhonyával

hozzávalók / 6 adag

 

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  1. A húst felkockázzuk (kb.1x1cm-es kockákra).
  2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és olajon kuktában megdinszteljük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, visszarakjuk, és beletesszük a húst.
  4. Nagy lángon pirítjuk, megfűszerezzük, és felöntjük egy kevés vízzel.
  5. Lefedjük a kuktát, és kb. 30 perc alatt nagy lángon puhára főzzük.
  6. Ha kész van, levesszük a kukta tetejét, és megvárjuk, amíg elfő a maradék víz.

Tarhonya elkészítése:


  1. A tarhonyát kevés olajon, nagy lángon aranybarnára pirítjuk, lejjebb vesszük a lángot alatta, és hideg vízzel felöntjük, annyival, amennyi ellepi.
  2. Megvárjuk, amíg elfő a víz, újra felöntjük, és puhára főzzük. (Főzés alatt nem szabad kevergetni!)