Sajtos busa, ahogy apu szereti

2015.08.22 02:27

Hozzávalók:
1 db 2 kg körüli busa 
50 dkg füstölt szalonna 
35 dkg sajt 
3 dl tejföl 
só 
bors 
ételízesítő

Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk. A gerince mellett kettőbe vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy nagyobb tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott szalonnával. Kb 15 dekát hagyjunk meg. A szalonnára rátesszük a halat, úgy hogy egymás mellett legyen a két darab. A sajtot lereszeljük, a maradék szalonnát pici kockákra vagdossuk és a sajthoz keverjük. Ételízesítőt és borsot adunk hozzá. Jól elkeverjük és a halon egyenletesen szétterítjük. Megkenjük a tejföllel. 
200 fokos sütöben pirulásig sütjük.