Rizibizi Apci módra

2015.09.19 20:18

1 bögre rizs,

zöldborsó,

sárgarépa kockák

1 ek kacsazsír

forró víz,

tengeri só

petrezselyem

tyúkhúsleves kocka

3 ek. konzerv kukorica

Elkészítés:

A vizet forrni teszem a  leveskockával, a rizst jól kimosom, és a kuktában a zsíron megfuttatom. Hozzáadom a zöldborsót, répát, fokihagymát azzal is párolom kicsinykét, majd annyi a forró vízzel engedem fel, hogy jó ujjnyira ellepje a rizst. Lezárom a kuktát, megvárom míg “felfütyül”, azaz felforr, és elzárom a gázt. Kb. 30 perc múlva megnézem, belekavarom a petrezselymet és a kukoricát. Ha szükséges pici vizet öntök még alá,  összeforralom, és lezárom a kuktát.