Rakott tarja

2015.08.17 11:38

Hozzávalók:

- 8 szelet tarja,
- 60 dkg kisszemű újburgonya,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 csomó újhagyma,
- 4 db zöldalma,
- 1 pohár tejföl,
- 1 kk. Piros Arany (ha szeretik, lehet csípős is),
- 1 kk. mustár.
- só, bors,
- olaj.

A hússzeleteket verjük ki kb. 1 cm vastagra. Vékonyan kenjük meg mindkét oldalát mustárral és sózzuk, borsozzuk.
Néhány órára - lefedve - hűtőbe tesszük.

Az újburgonya héját dörzsöljük le, vagy hámozzuk meg és felkarikázva sós vízben főzzük majdnem készre, majd öntsük le róla a főzővizet.

A vöröshagymát és az újhagymát (zöldjét is félig) karikázzuk fel.
Az almát mossuk meg, és szúrjuk ki a magházát, vagy hegyes késsel vágjuk ki. Ezután ezt is karikázzuk fel vastagabb szeletekre.

Serpenyőben kevés forró olajon a tarja szeletek mindkét oldalát süssük 2-3 percig.

Kiolajozott fedeles sütőtálba, vagy magasabb peremű tepsibe elkészítjük a rakottast.
Alulra fektessük le a hús felét fedjük be a felkarikázott burgonya, hagyma, alma felével. Rá a maradék hús jön majd burgonya, hagyma, alma.
A Piros Aranyat 1 ek. vízzel majd a tejföllel jól elkeverjük, majd rásimítjuk a tetejére.
Közepesen forró sütőben 30 percig sütjük, majd a fedőt levéve még öt percre visszatesszük, hogy a teteje egy kis színt kapjon és a leve egy része el tudjon párologni.