25 dkg tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, amíg a leve el nem fő.
Közben keményre főzünk 3 tojást, majd megtisztítjuk és karikákra vágjuk. 25 dkg sonkát (füstölt, főtt tarját, sertéscombot, vagy kötözött sonkát ami húsvétról maradt) apróbbra felkockázzuk . Egy fej közepes hagymát 4 ek. olajon üvegesre pároljuk.
Egy tűzálló tál aljára előbb a hagymás olajból teszünk, majd rá a tarhonya felét, a sonkát, a tojásokat, majd a maradék hagymás olaj felét és egy deci tejfölt, sózzuk borsozzuk. Mindezt betakarjuk a tarhonya másik felével, rátesszük az olajos hagyma másik felét és a másik deci tejfölt, sózzuk borsozzuk. 10 dkg trappista sajtot reszelünk rá.
Forró sütőbe toljuk, és egy kicsit megpirítjuk a sajtos tetejét.
Friss salátával tálaljuk.