Rakott marhahús kukoricával
Hozzávalók:
60dkg darált marhahús
30dkg csemegekukorica
8 szem burgonya
1 evőkanál curry
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10dkg parmezán sajt
2dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és húsz perc alatt főzd puhára.
2. Hámozd meg és karikázd fel a hagymát. Vágd apróra a fokhagymát.
3. A marhahúst tíz percig pirítsd olívaolajon, majd add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a curryt, és még tíz percig párold. Ízlés szerint sózd, borsozd.
4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízesítsd.
5. A húshoz keverd hozzá a kukoricát.
6. Önts kivajazott tűzálló tálba egy réteg burgonyapürét, teríts rá egy réteg darált húst, majd egy újabb réteg pürét.
7. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.