Pulykarolád zöldséges töltelékke

2015.08.17 11:12

 Nokedli receptje:

60 dkg cukkinit meghámozva, 40 dkg erdei gombakeveréket megtisztítva és jól átmosva, 1 nagyobb fej vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, 2 húsos zöldpaprikát, 2 meghámozott és kimagozott paradicsomot apróra kockázunk.
Serpenyőben 2 ek. margarint felforrósítunk. Ha kezd habzani beletesszük a hagymát, a paprika kockákat kicsit pirítjuk, majd a gombát és 2 perc múlva acukkinit és a paradicsom kockákat. Nagy lángon összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük 1 kk. morzsolt majorannával és egy csipet őrölt rozmaringgal. Átkeverjük és megszórjuk 1,5 ek. liszttel, majd ezzel is összepirítjuk. 3 perc múlva lehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk.
A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük.
A húst 4 szeletre vágjuk. Téglalap formára kinyitjuk és kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és a szeletekre szétosztjuk a zöldséges ragut. Feltekerjük és összekötözzük.
1 ek. margarinnal kikent sütőtálba/tepsibe fektetjük, akkorába, hogy a tekercseket kényelmesen tudjuk forgatni és locsolgatni.
A sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben negyedóránként meglocsoljuk 1 dl forró víz 2 kk. olvasztott margarin 1 mk. pirospaprika és 1 kk. Piros arany keverékével.
Az elkészült húst kivesszük a sütőedényből, a kötöző zsinegtől megszabadítjuk és kissé pihentetjük mielőtt felszeletelnénk.
A pecsenyelevet 1-2 dl vízzel egy kisebb lábasba szűrjük. Hozzákeverünk 1 dl főzőtejszínt amiben előzőleg elkevertünk 1 ek. keményítőt. Átforraljuk, ízlés szerint utána ízesítjük sóval, borssal (Erős Pistával).