Pizzatésta
2015.09.14 15:26
Hozzávalók:
- (6db vékony, kb. 25 cm átmérőjű pizzához)
- 1 kg sima liszt
- 50 g élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 50 ml víz
Elkészítés:
Melegítsük fel langyosra a vizet, keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, kevés liszttel szórjuk meg, futtassuk fel.
Ezután jól dolgozzuk el a maradék hozzávalókkal, s meleg helyen kelesszük a duplájára.
Miután megkelt a tészta, osszuk hat cipóra, s ezeket egyenként nyújtsuk ki köralakúra. Ha tepsiben sütjük, használjunk sütőpapírt, vagy olajozzuk ki a tepsi alját, 200-250°C-ra előmelegített sütőben süssük.