Pizzatésta

2015.09.14 15:26

Hozzávalók:

  • (6db vékony, kb. 25 cm átmérőjű pizzához)
  • 1 kg sima liszt
  • 50 g élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 50 ml víz

Elkészítés:

Melegítsük fel langyosra a vizet, keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, kevés liszttel szórjuk meg, futtassuk fel.
Ezután jól dolgozzuk el a maradék hozzávalókkal, s meleg helyen kelesszük a duplájára.
Miután megkelt a tészta, osszuk hat cipóra, s ezeket egyenként nyújtsuk ki köralakúra. Ha tepsiben sütjük, használjunk sütőpapírt, vagy olajozzuk ki a tepsi alját, 200-250°C-ra előmelegített sütőben süssük.