Őszibarackleves - Mindenki kedvence

2015.09.22 19:16

Balatoni Dóra. Köszöni a Jani Konyhája!

Hozzávalók

  • 75 dkg őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítés

Másfél liter vizet a cukorral forraljunk fel. Tegyünk bele 50 dkg-ot a megtisztított és felaprított barackból és 2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojást verjük fel és keverjük hozzá a tejfölt. Adjunk hozzá 1-2 kanállal a leves levéből, így keverjük simára, majd öntsük bele a levesbe. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük. A maradék megmosott és felkockázott barackot adjuk hozzá és tegyük így vissza a tűzre. Ha felforrt, vegyük le a tűzről. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!