MUSTÁROS - GYÖMBÉRES TARJA,ÁFONYAECETES - BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ, OREGÁNÓS - FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL

2015.08.17 15:06
 
  •  MUSTÁROS - GYÖMBÉRES TARJA
50 dkg sertéstarja
8 ek. mustár
1/2 tk. só
5 cm-es gyömbér meghámozva, reszelve
10 dkg vöröshagyma vékony szeletekre vágva
1 tk. őrölt fehérbors
  
  • ÁFONYAECETES - BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ
50 dkg vaddisznóhús (ebben az esetben comb)
1/2 tk. só 
1 dl Donum Terrae áfonyaecet
8 db egész borókabogyó
1 tk. őrölt babérlevél 
1 tk. őrölt bors 


  • OREGÁNÓS - FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL
50 dkg csirkemell
8 db fokhagyma reszelve
1 ek. oregánó
1 tk. só

A pácolást már több nappal a sütögetés előtt elkezdhetjük. Sőt el is kell. De legalább egy éjszakányit álljon az általunk elkészített pácban.
A leggyorsabban és a legtisztábban a következőképpen készítem a húsokat. Veszek egy nagy hűtőtasakot, ebbe minden hozzávalót beleszórok a húsok nélkül. Jól összemasszírozom azokat, majd a szeleteket is hozzáadom és a húsokkal együtt átgyűröm a ragadozóknak szánt alapanyagot :-) 
Végül lezárom a csomagocskákat és irány a hűtő vagy éppen a mélyhűtő. 
Innen már csak a sütés feladata marad hátra.

Emellett nagyon szeretek parázsburgonyát, cukkinit, különféle zöldségeket is a forró vaslapra dobni! Mennyei finomságok kerülnek az asztalra. Bízom benne, hogy sikerült egy kis szabadtéri kuktálkodásra csábítani benneteket!