MUSTÁROS - GYÖMBÉRES TARJA,ÁFONYAECETES - BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ, OREGÁNÓS - FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL
2015.08.17 15:06
- MUSTÁROS - GYÖMBÉRES TARJA
8 ek. mustár
1/2 tk. só
5 cm-es gyömbér meghámozva, reszelve
10 dkg vöröshagyma vékony szeletekre vágva
1 tk. őrölt fehérbors
- ÁFONYAECETES - BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ
1/2 tk. só
1 dl Donum Terrae áfonyaecet
8 db egész borókabogyó
1 tk. őrölt babérlevél
1 tk. őrölt bors
- OREGÁNÓS - FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL
8 db fokhagyma reszelve
1 ek. oregánó
1 tk. só
A pácolást már több nappal a sütögetés előtt elkezdhetjük. Sőt el is kell. De legalább egy éjszakányit álljon az általunk elkészített pácban.
A leggyorsabban és a legtisztábban a következőképpen készítem a húsokat. Veszek egy nagy hűtőtasakot, ebbe minden hozzávalót beleszórok a húsok nélkül. Jól összemasszírozom azokat, majd a szeleteket is hozzáadom és a húsokkal együtt átgyűröm a ragadozóknak szánt alapanyagot :-)
Végül lezárom a csomagocskákat és irány a hűtő vagy éppen a mélyhűtő.
Innen már csak a sütés feladata marad hátra.
Emellett nagyon szeretek parázsburgonyát, cukkinit, különféle zöldségeket is a forró vaslapra dobni! Mennyei finomságok kerülnek az asztalra. Bízom benne, hogy sikerült egy kis szabadtéri kuktálkodásra csábítani benneteket!