Muffin tészta
2015.09.21 12:11
A muffin napjaink egyik legkedveltebb süteményfélesége. Az Egyesült Államokból indult hódító útjára ez az egyszerűségében nagyszerű édesség. Hihetetlenül egyszerű, gyors, és a fakultatív jellegű hozzávalóktól függően gazdaságos csemege kicsiknek és nagyoknak. Olyannyira sokoldalú sütemény, hogy nemcsak édes, de sós változatai is ismertek és kedveltek.
|
||
![]() Flickr by aspros |
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 2-3 tojás 2-3 dl tej 10 dkg margarin 1 csomag sütőpor cukor |
|
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük a sütőport, 2-3 evőkanál cukrot, és jól átkeverjük. A tojásokat az olvasztott margarinnal és a tejjel egy másik tálban összekeverjük, majd az egészet a liszthez öntjük, és az egészet egy villával lazán átkeverjük, nem baj, ha csomós marad, tényleg éppen csak összeforgatjuk az egészet. Előveszünk egy muffin-sütőt, véleményem szerint a legjobb a szilikonból készült fajta, mivel abba sem papír nem kell, sem margarin. A tésztát a formába kanalazzuk úgy, hogy a mélyedések feléig, legfeljebb kétharmadáig érjen, majd az egészet előmelegített sütőbe toljuk, és közepes fokozaton nagyjából negyedóra-húsz perc alatt készre sütjük.
|