Mézes-citromos csirkemell

2015.09.11 21:38

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemell
  • citrom
  • fokhagyma
  • 3 + 1 evőkanál méz
  • frissen őrölt bors
  • chilipor

Elkészítése: a megmosott és szárazra törölt csirkét pácold be egy órára vagy akár egy éjszakára a citromlé és a citromhéj, a méz, a tört fokhagyma, a chilipor, a só és a bors keverékével. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd told be a csirkét a páclével együtt 20-25 percre. Ekkor csorgass a tetejére egy evőkanál mézet. Ha van a sütődön grillrács, válts át grillfokozatra, és süsd a csirkét pirosra. Tálald friss salátával és az isteni lével, amely a csirke alatt képződik. Az asztalnál szeletelj rá hámozott citromkarikákat, vagy csorgass rá egy kis friss citromlevet.