Mézes-chilis csirke - Keleties ízek felsőfokon

2015.09.22 19:34

Jani Konyhája köszöni Balatoni Dórának!

Aki szereti a kissé csípős, keleties ízeket, az nem fog tudni ellenállni ennek a mézes-chilis csirkének. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!

A kép csak illusztráció

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkecomb
  • só, bors

A chiliszószhoz

  • 500 ml ketchup
  • 5 ek méz
  • chilipaprika
  • fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

A csirkét mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk és fél óráig süssük 160 fokon. Közben készítsük el a szószt: keverjük össze alaposan a hozzávalókat. Ha letelt a 30 perc, öntsük a húsra és 190 fokon nagyjából 10 percig süssük tovább. Burgonyapürével tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!