Lebbencsleves
2015.08.30 12:02
4 személyre
| 10 dkg | füstölt szalonna, |
| 20 dkg | füstölt, vékony, száraz kolbász, |
| 15 dkg | lebbencstészta, |
| 1 fej | vöröshagyma, |
| 3 gerezd | fokhagyma, |
| 2 db | közepes burgonya, |
| 1 db | kis sárgarép
10 dkg füstölt szalonnát megpirítunk, leszűrjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk 15 dkg lebbencstésztát, majd kivesszük. Ugyanebben a zsiradékban 1 fej kockára vágott vöröshagymát megpirítunk, hozzáadjuk a 2 közepes méretű felkockázott burgonyát, a karikára vágott kolbászt, 3 gerezd zúzott fokhagymát, 1-1 szál fehér és sárgarépát, felengedjük vízzel. Fűszerezzük köménnyel, fűszerpaprikával, borssal, majd sózzuk. Amikor a zöldség puhulni kezd beleteszzük a pirított tésztát és a szalonnapörcöt, és készre főzzük. Tálaláskor petrezselymet és zöld paprikát adunk hozzáa, |
| 1 db | kis fehérrépa, |
| kömény, | |
| őrölt bors, | |
| só, | |
| őrölt piros paprika, | |
| 1 db | zöld csípős paprika, |
| petrezselyem Elkésziíése, 30-60 perc: |