Langalló, kenyérlángos fűszeres tejföllel

2015.08.07 17:37

 

 
Langalló fűszeres tejföllel
 

Hozzávalók / 6 adag

 

A tésztához

A feltéthez

 

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, én egy-egy fél teés kanálnyit rakok bele a füszerekből is. Kis lyukat "ásunk" a liszt közepébe, ide morzsoljuk az élesztőt. Az élesztőre rászórjuk a cukrot, és felöntjük a langyos víz felével. Várunk pár percet, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk az olajat, a maradék vizet, és robotgéppel kidagasztjuk a tésztát. Én kézzelgyúrtam félórát deszkán. Akkor jó, ha elválik az edénytől, vagy a kezünktől és szép fényes. 
  2. Olajozott edényben, letakarva kb. 30-40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát kettéosztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik tésztát, és kézzel eloszlatjuk egyenletesen, de lisztezett deszkán is ki lehet nyújtani. 
  4. A tejfölt összekeverjük a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Ezzel megkenjük a tésztát, majd rászórjuk a felszeletelt hagymát, a felkockázott bacont, kolbászt,és végül a sajtcsikokat is rárakjuk.
  5.  25-30 perc alatt, 190 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. Majd ugyanezt tesszük a másik fél tésztával.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

           Jó étvágyat!