Langalló, kenyérlángos fűszeres tejföllel
2015.08.07 17:37
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek só
- 2 ek bors
- 30 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl víz (langyos)
- 3 ek napraforgó olaj
A feltéthez
- 450 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek rozmaring (szárított)
- 1,5 ek oregánó (szárított)
- 1,5 ek bazsalikom (szárított)
- 2 közepes fej lilahagyma
- 20 dkg bacon
- 10 dkg sajt (zölség tisztitóval csikokra vágva )
- 10 dkg füstölt kolbász
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, én egy-egy fél teés kanálnyit rakok bele a füszerekből is. Kis lyukat "ásunk" a liszt közepébe, ide morzsoljuk az élesztőt. Az élesztőre rászórjuk a cukrot, és felöntjük a langyos víz felével. Várunk pár percet, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk az olajat, a maradék vizet, és robotgéppel kidagasztjuk a tésztát. Én kézzelgyúrtam félórát deszkán. Akkor jó, ha elválik az edénytől, vagy a kezünktől és szép fényes.
- Olajozott edényben, letakarva kb. 30-40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A tésztát kettéosztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik tésztát, és kézzel eloszlatjuk egyenletesen, de lisztezett deszkán is ki lehet nyújtani.
- A tejfölt összekeverjük a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Ezzel megkenjük a tésztát, majd rászórjuk a felszeletelt hagymát, a felkockázott bacont, kolbászt,és végül a sajtcsikokat is rárakjuk.
- 25-30 perc alatt, 190 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. Majd ugyanezt tesszük a másik fél tésztával.
- sütési hőfok: 190°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
Jó étvágyat!