Kukoricakrémleves
Hozzávalók:
- 8 személynek:
- 1 kg fagyasztott kukorica
- 2 liter alaplé (vagy leveskockából főzött)
- só
- frissen őrölt feketebors
- szerecsendió
- 3 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- újhagyma v. snidling
- A tálaláshoz:
- sajt
- kruton
Elkészítés:
Most nem volt húsalaplevem, ezért a 2 liter vízbe 4 db leveskockát tettem, sóztam, borsoztam. Ebbe került - miután felforrt - a fagyasztott kukorica. Újraforrás után 10 perccel jöhet bele a szerecsendió reszelve, ízlés szerint.
A kukorica felét szűrőlapáttal kiszedem, és egy merőkanálnyi lével összeturmixolom. Visszaöntöm a levesbe. Újhagymát teszek bele, majd a tejszínben elkeverek 4 evőkanál keményítőt, ezzel tovább sűrítem a levest. Amikor még egyszer felforr, kész is, letehetjük a fakanalat.
Sajttal és egy karika szalámival tálalom.