Kukoricakrémleves

2015.08.19 06:14

Kukoricakrémleves III.

Hozzávalók:

  • 8 személynek:
  • 1 kg fagyasztott kukorica
  • 2 liter alaplé (vagy leveskockából főzött)
  • frissen őrölt feketebors
  • szerecsendió
  • 3 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • újhagyma v. snidling
  • A tálaláshoz:
  • sajt
  • kruton

Elkészítés:

Most nem volt húsalaplevem, ezért a 2 liter vízbe 4 db leveskockát tettem, sóztam, borsoztam. Ebbe került - miután felforrt - a fagyasztott kukorica. Újraforrás után 10 perccel jöhet bele a szerecsendió reszelve, ízlés szerint.

A kukorica felét szűrőlapáttal kiszedem, és egy merőkanálnyi lével összeturmixolom. Visszaöntöm a levesbe. Újhagymát teszek bele, majd a tejszínben elkeverek 4 evőkanál keményítőt, ezzel tovább sűrítem a levest. Amikor még egyszer felforr, kész is, letehetjük a fakanalat.

Sajttal és egy karika szalámival tálalom.