Karfiolfasírt

2016.08.18 01:38

Jani Konyhája köszöni Laki Irénnek ezt a fonomságot.

Fincsi! (Fotó: Pinterest)
Hozzávalók:

1 fej karfiol

1 szál sárgarépa

1 tojás

4 ek. Update1 Mester morzsa

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyem

1 ek. mustár

só, durvára őrölt bors

olívaolaj a sütéshez

Így készítsd:

A karfiolt szedd rózsáira és a répával együtt tedd zöldségaprítóba  vagy turmixgépbe, készíts belőle durva morzsalékot.

A répás karfiolmorzsalékot főzd két percig sós vízben, majd szűrd le, hagyd lecsöpögni.

A zabkorpát forrázd le, szintén szűrd le.

A párolt zöldségeket és a zabkorpát öntsd egybe, keverd hozzá a tojást, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a mustárt, sózd, borsozd és dolgozd egybe az egészet. Jól formázható masszát kapsz. Ha nem állna össze a pép, 1 evőkanál Norbi liszttel segíts rajta.

A karfiolos masszából kevés olajon süss lapos pogácsákat.

Rizzsel, zöldsalátával, fokhagymás majonézzel pompás és könnyű vacsorád lehetReformhamburgert is készíthetsz belőle!