Karfiolfasírt
Jani Konyhája köszöni Laki Irénnek ezt a fonomságot.

1 fej karfiol
1 szál sárgarépa
1 tojás
4 ek. Update1 Mester morzsa
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
1 ek. mustár
só, durvára őrölt bors
olívaolaj a sütéshez
Így készítsd:
A karfiolt szedd rózsáira és a répával együtt tedd zöldségaprítóba vagy turmixgépbe, készíts belőle durva morzsalékot.
A répás karfiolmorzsalékot főzd két percig sós vízben, majd szűrd le, hagyd lecsöpögni.
A zabkorpát forrázd le, szintén szűrd le.
A párolt zöldségeket és a zabkorpát öntsd egybe, keverd hozzá a tojást, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a mustárt, sózd, borsozd és dolgozd egybe az egészet. Jól formázható masszát kapsz. Ha nem állna össze a pép, 1 evőkanál Norbi liszttel segíts rajta.
A karfiolos masszából kevés olajon süss lapos pogácsákat.
Rizzsel, zöldsalátával, fokhagymás majonézzel pompás és könnyű vacsorád lehet! Reformhamburgert is készíthetsz belőle!