Gofri

2015.09.21 12:03
Gofri tészta

A gofri a felnőttek, s még inkább a gyerekek által méltán kedvelt édesség, remek reggeli, ízletes és egyszerű desszert. Egyes újkeletű hiedelmekkel ellentétben nem az USA-ból származik, hanem Európából, azon belül pedig Belgiumból. Néhány évtizeddel ezelőtt még fogószerű sütővassal készült, a bolhapiacokon még ma is lehet néhány példánnyal találkozni, napjainkban viszont már sokkal kényelmesebben lehet házilag gofrit sütni a szinte bármelyik műszaki cikkeket is árusító boltban beszerezhető különböző mintázatú elektromos gofrisütővel.
Hozzávalók:

25-30 dkg liszt
15 dkg sütőmargarin
2-3 tojás
3-4 dl tej
sütőpor
cukor
vaníliás cukor
   
Flickr by Nina Klein        

A lisztet egy nagy tál aljába merjük, majd elkeverünk benne 1-2 evőkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót és a fél csomag sütőport. Jól átkeverjük, majd hozzáöntjük a tojásokat, a langyos tejet. A margarint mikróban felolvasztjuk, majd azt is a tálba öntjük, és az egészet jó alaposan, csomómentesre összekeverjük. Akkor jó a tészta, ha jó sűrű, mégis folyik. Kóstoljuk meg, nem baj, ha nem túl édes, hiszen általában úgyis édes feltéttel fogyasztjuk. A gofrisütőt előmelegítjük, olajjal megkenjük mindegyik gofri előtt, nehogy beleragadjanak.