Fűszeres császárhús lecsós krumpliágyon
Hozzávalók:
- 8 szelet bőrös császárhús (1,5 kg)
Páchoz:
- 1 ek őrölt csemege paprika
- kevés őrölt csípős paprika
- só
- őrölt bors
- kevés étolaj
- morzsolt kakukkfű
- 40 dkg lecsópaprika
- 40 dkg paradicsom
- 3 fej főzőhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
Lecsós krumplihoz:
- 2 kg krumpliElkészítése:
A hússzeletek pácolását a sütés előtt 24 órával elvégezzük. A császárszeleteket bedörzsöljük a sóval, a borssal, a csemege és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozzuk azokat. 1 teljes napot állni hagyjuk egymásra fektetve, lefóliázott edényben.
Másnap a krumplikat megtisztítjuk, majd hasábra vágjuk. Ez kerül a tepsi aljára. Erre tesszük a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, a felszelt hagymát és a zúzott fokhagymát.
Megsózzuk, és rátesszük a császárszeletek. Alufólia alatt sütjük közepes hőfokon (180 fok) 40 percig.
A lecsós krumpli is átvette enyhén a hús fűszeres, nagyon enyhén csípős ízét, ezzel kellemes összhangot képzett a köret és a hús. Együtt is lett tálalva, igazi harmóniában. Nem párologtattuk el a bőséges levet, amit a zöldségek, és a hús engedett magából, mert a család összes tagjának ilyen az ízlése. Villával ettük, és nem foglalkozva az etikettel, fogyasztás közben alaposan széttörtük a krumplit, ami így elkeveredett a zöldségek és a hús finom, fűszeres levével.