Fűszeres császárhús lecsós krumpliágyon

2015.08.06 16:24

Hozzávalók:

  • 8 szelet bőrös császárhús (1,5 kg)

Páchoz:

  • 1 ek őrölt csemege paprika
  • kevés őrölt csípős paprika
  • őrölt bors
  • kevés étolaj
  • morzsolt kakukkfű
  • 40 dkg lecsópaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 fej főzőhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:
100 perc
 
Mennyiség:
8 fő részére

Lecsós krumplihoz:

  • 2 kg krumpliElkészítése:

    A hússzeletek pácolását a sütés előtt 24 órával elvégezzük. A császárszeleteket bedörzsöljük a sóval, a borssal, a csemege és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozzuk azokat. 1 teljes napot állni hagyjuk egymásra fektetve, lefóliázott edényben.

    Másnap a krumplikat megtisztítjuk, majd hasábra vágjuk. Ez kerül a tepsi aljára. Erre tesszük a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, a felszelt hagymát és a zúzott fokhagymát.

    Megsózzuk, és rátesszük a császárszeletek. Alufólia alatt sütjük közepes hőfokon (180 fok) 40 percig.

    A lecsós krumpli is átvette enyhén a hús fűszeres, nagyon enyhén csípős ízét, ezzel kellemes összhangot képzett a köret és a hús. Együtt is lett tálalva, igazi harmóniában. Nem párologtattuk el a bőséges levet, amit a zöldségek, és a hús engedett magából, mert a család összes tagjának ilyen az ízlése. Villával ettük, és nem foglalkozva az etikettel, fogyasztás közben alaposan széttörtük a krumplit, ami így elkeveredett a zöldségek és a hús finom, fűszeres levével.

  •