Fehérboros, tárkonyos csirke

2015.09.20 18:14

Fehérboros, tárkonyos csirke

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre
  • 8 csirkealsócomb
  • 1 csomó újhagyma
  • olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • 2-3 dl alaplé
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl zsíros tejszín
  • a tálaláshoz:
  • paleo tészta
  • friss tárkony (elhagyható)

Elkészítés

A húst megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a combokat, és pár perc alatt minden oldalukat megpirítjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, megszórjuk a tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 30 perc alatt megfőzzük. Ha megpuhult, felöntjük a tejszínnel, az edényt a sütőbe tesszük, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a csirke pirosra nem sül. Ez kb. 10 perc, de fontos, hogy a szaft ne fedje a csirkét, ezért laposabb, szélesebb edényt használjunk.
Tésztával kínáljuk, tálalás előtt friss tárkonnyal is megszórhatjuk.

Tipp: tejszín helyett bármilyen magtejjel készítve paleo fogást kapunk.