Fehérboros, tárkonyos csirke
Hozzávalók
- Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 1 csomó újhagyma
- olaj vagy zsír
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 1 dl fehérbor
- 2-3 dl alaplé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl zsíros tejszín
- a tálaláshoz:
- paleo tészta
- friss tárkony (elhagyható)
Elkészítés
A húst megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a combokat, és pár perc alatt minden oldalukat megpirítjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, megszórjuk a tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 30 perc alatt megfőzzük. Ha megpuhult, felöntjük a tejszínnel, az edényt a sütőbe tesszük, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a csirke pirosra nem sül. Ez kb. 10 perc, de fontos, hogy a szaft ne fedje a csirkét, ezért laposabb, szélesebb edényt használjunk.
Tésztával kínáljuk, tálalás előtt friss tárkonnyal is megszórhatjuk.
Tipp: tejszín helyett bármilyen magtejjel készítve paleo fogást kapunk.