Egyben sült fasírt, hidegen
2015.08.17 07:03
2015.08.06 15:34
hozzávalók / 8 adag
elkészítés
- A hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük.
- A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekeverjük.
- A masszát borssal, ízlés szerint majorannával ízesítjük. Sózzuk meg kb. 2 teáskanál sóval, de kóstoljuk is meg a nyers masszát, sósnak kell érezni.
- Végül kézzel is gyúrjuk át a masszát, hogy teljesen egynemű legyen.
- Egy kb. 38 cm hosszú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, így könnyebb lesz elmosogatni.
- A húsmasszát előbb a kezünk között formázzuk hosszúkás, dundi hurkává, majd a tepsire téve addig lapogassuk, míg szinte hasáb alakú nem lesz.
- A húskocka tetejét kenjünk be kb. 1 ek zsírral.
- Öntsünk alá 1,5 dl vizet, és lefedés nélkül dugjuk a sütőbe.
- Közepes lánggal süssük addig, míg a teteje pirult, aranybarna nem lesz.
- Ellenőrizzük, hogy átsült-e. Szúrjunk tűt a hús legmagasabb pontjába: ha a lyukon nem csordul ki lé vagy víztiszta folyadék jön ki - megsült. Ha a kicsorduló lé zavaros, rózsaszín, süssük még 10 percig.
- Tálra téve hűtsük ki teljesen, és csak ezután szeleteljük fel.
- sütési hőfok: 180°C