Cukkini spagetti
2015.08.30 12:09
2 személyre
| 2 db | cukkíni |
| 2 db | sárgarépa |
| 1/2 | póréhagyma |
| 1 db | piros kaliforniai paprika |
| 1 db | chili paprika |
| 1 | cs friss petrezselyem |
| 2 dl | húsalaplé |
| 5 dkg | vaj |
| olívaolaj | |
| fehérborecet | |
| méz | |
| só | |
| bors Elkészítése, 30 perc:
2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott sárgarépát finomra vágott póréhagymán, kevés olívaolajban megpirítunk sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 1 db szintén kockára vágott kaliforniai paprika és egy kis friss chilit. Összeforraljuk, ha kell felöntjük húsalaplével, és figyelünk arra, hogy maradjon egy kis leve. A végén néhány csepp mézzel forgatjuk össze. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
|