Csülök pékné módra

2015.08.17 07:01

 

2015.08.06 16:09

hozzávalók / 6 adag

 

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

  • 2 fej fokhagyma
  • 5 közepes fej vöröshagyma
  • majoranna ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 2 kg burgonya ("C" típusú)
  • 5 ek disznózsír
  • petrezselyem ízlés szerint (friss)
  • 1 l sör
  •  
  • elkészítés

    1. A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.
    2. A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).
    3. A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.
    4. A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.
    5. 15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).
    6. Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.
    • sütési hőfok: 180°C
    • sütési mód: alul-felül sütés