2015.08.06 16:09
hozzávalók / 6 adag
A sütéshez
- 2 fej fokhagyma
- 5 közepes fej vöröshagyma
- majoranna ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 2 kg burgonya ("C" típusú)
- 5 ek disznózsír
- petrezselyem ízlés szerint (friss)
- 1 l sör
-
-
elkészítés
- A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.
- A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).
- A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.
- A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.
- 15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).
- Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés