Csirkés-márványsajtos tészta

2015.08.18 00:04

Hozzávalók (4 személyre):

500 g tejszínes spenótkrém (fagyasztott)

500 g csirkemellfilé
200 g márványsajt
400 g széles metélt

2 ek kacsazsír v. libazsír


bors
édes-nemes Kalocsai paprika

 

 

Elkészitése:

1. Engedjük fel a spenótkrémet. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, és kockázzuk fel. A sajtot morzsoljuk el.

2. Forrósítsuk fel a kacsazsírt, és pirítsuk meg rajta húskockákat. Hintsük meg egy kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd szedjük ki mindet, és rakjuk félre. Tegyük a spenótkrémet a serpenyőbe, és kis lángon kezdjük el melegíteni. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután szűrjük és csepegtessük le úgy, hogy közben felfogunk 200 ml főzővizet. Adjuk azt a spenótkrémhez 100 g sajttal együtt, kevergetve forraljuk fel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.

3. Forgassuk össze a tésztát a hússal és a spenótos keverékkel, halmozzuk 4 db tányérba, és a megmaradt sajttal megszórva tálaljuk.