Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb,
- 5 szál újhagyma finomra felkarikázva,
- 2 ek. liszt,
- 1 mk. paprika,
- 1 dl olívaolaj,
- 2,5 dl frissen facsart narancslé,
- 1 csomó petrezselyem finomra aprítva,
- 15 dkg nagy szemű mazsola,
- 8-10 szem magozott olajbogyó szeletelve,
- 2 db 5-6 cm-es fahéj darab,
- só, bors.
A csirkecomb bőrét lehúzzuk, az alsó, felső combot szétválasztjuk és a húst csontig bevágjuk. Jól megmossuk, leszárogatjuk, majd sózzuk és borsozzuk és egy órára hűtőbe tesszük
Egy nagyobb fedős serpenyőben kevés olajon az újhagymát megfonnyasztjuk. A combokat paprikás lisztben megforgatjuk és kissé megkapatjuk minden oldalát. Ha kell, közben az olajat pótoljuk.
Ha minden combot lepirítottuk mindet visszatesszük a serpenyőbe és felöntjük narancslével. Beletesszük a mazsolát az olajbogyót és a fahéjat. Lefedjük és közepes lángon pároljuk, amíg a hús omlós puha lesz.
A leve a végére be fog sűrűsödni, ha nagyon sűrűnek találjuk vízzel hígítsuk fel egy kicsit és forraljuk fel.
A fahéjat dobjuk ki belőle.
Rizzsel tálaljuk.