Csípős mediterrán tészta rokforttal
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2 személynek:
- 25 dkg tészta (Conchiglie Rigate)
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy csiperkegomba
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 2 levél jégsaláta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- olívaolaj
- só
- őrölt feketebors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregánó
- bazsalikom
- ketchup
- chiliszósz
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg rokfort sajt
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és a chilit karikára vágom.
Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot és chiliszószt, rászórom a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet.
Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá petrezselyemlevelet.
Megjegyzés:
Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors és nagyon ízletes étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!