Csípős mediterrán tészta rokforttal

2015.09.14 16:31

Elkészítési idő: 30 perc

Csípős mediterrán tészta rokforttal

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 25 dkg tészta (Conchiglie Rigate)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 nagy csiperkegomba
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 levél jégsaláta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregánó
  • bazsalikom
  • ketchup
  • chiliszósz
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dkg rokfort sajt

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.

Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és a chilit karikára vágom.

Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot és chiliszószt, rászórom a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet.

Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá petrezselyemlevelet.

Megjegyzés:

Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors és nagyon ízletes étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!