Csája

Alapanyagok:
- egy csomag réteslap
- egy fej vöröshagyma
- fél kiló darált hús - fele marha, fele sertés
- só, bors, fűszerpaprika
- fél csokor petrezselyem - vagy más zöld fűszer
- kb. 50 gramm vaj vagy zsír
A hagymát felaprítom, kevés olajon vagy zsíron megpárolom, hozzáadom a húst, megpirítom, fűszerezem, majd lefedve félórán keresztül párolom. Lepirítom, hozzáadom a petrezselymet. Egy tortaformát kivajazok, ráfektetek egy réteslapot, megvajazom, majd még két lappal folytatom a folyamatot, mindet megvajazva.

Húsos és laktató
Megszórom a hús egyharmadával, majd további három lapot fektetek rá, mindet megkenem vajjal. Jön a hús második harmada, még három lap, majd a legvégén a lapok kilógó részeit hajtom vissza az utolsó rétegre. Nagyon alaposan bekenem vajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben arany-ropogósra sütöm.