Cigányka
2015.08.30 11:58
HOZZÁVALÓK
4 személyre
| 500 g | disznómáj |
| 200 g | nyers szalonna (a disznó felbontásakor) |
| 200 g | sertés darált hús |
| 1 | tojás |
| 4 szelet | vízben áztatott kenyér |
| fél | vöröshagyma, |
| 4 g | fokhagyma, |
| só, | |
| bors, | |
| Kalocsai fűszer paprika, | |
| őrölt kömény, | |
| disznó hashártya Elkészitése, 30-60 perc:
Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra vágott vöröshagymával, 4 fej apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával és köménnyel. A disznóhártyát langyos vízbe áztatjuk, és kb 20x20 centis darabokra vágjuk, beletöltjük a masszát és 180 fokos sütőben kb egy óra alatt megsütjük.
|