Burgonyaleves gombával

2015.08.13 15:05

 

Hozzávalók:

70dkg burgonya, 20dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál vaj, 2db húsos paprika, 2db leveskocka,1 db. babérlevél, 1 csipet majoránna, só, ¼ teáskanál bors, 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem, tejföl

Elkészítés:

 

 

 A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A megtisztított és felaprított vöröshagymát és fokhagymát a burgonyával a felolvasztott vajba tesszük, és addig forgatjuk benne, amíg kellemes illata nem lesz. Ez 2-3 perc. 2l vízzel felöntjük, beledobjuk a babérlevelet és lefedve főzzük. A paprikákat négybe vágjuk, eltávolítjuk a magházat és kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük uborkaszeletelőn. Amikor a burgonya megfőtt, akkor a gombát, a paprikát a leveskockákkal és a fűszerekkel hozzáadjuk a leveshez. Már csak 3 percig főzzük. A végén rakjuk bele a petrezselyemzöldet. Tejföllel tálaljuk.

 

Tipp: Adhatunk hozzá színes paprikát, így mutatósabb lesz. Nem kell tésztát főzni bele. Így is nagyon kiadós