Brokkoli saláta
2015.09.04 19:09

Hozzávalók 3 főre
| Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 50 dkg brokkoli | 630 | 150 | 10 | 0 | 20 | 175 |
| 1 kiskanál ecet (10 %-ös) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál étolaj | 301 | 72 | 0 | 8 | 0 | 32 |
| 1 csipet só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál kristálycukor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál mustár | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál reszelt vöröshagyma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| Összesen: | 931 | 222 | 10 | 8 | 20 | 207 |
Elkészítés
A brokkolit puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk megszikkadni, majd leöntjük a következő saláta öntettel: A mustárt összekeverjük a cukorral, ecettel, sóval, az összevagdalt hagymát beletesszük, az olajat beleöntjük, és sűrű mártássá keverjük. Ebbe forgatjuk a brokkolit. Hűvös helyen fél napig állni hagyjuk.