Borsos tokány Károly konyhájából

2015.09.19 17:26
Ligeti Károly Ligeti Károly receptje
 
 
 

Borsos tokány Károly konyhájából

hozzávalók / 8 adag

 

elkészítés

  1. Kuktában megdinszteljük zsíron a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A húst csíkokra vágjuk úgy, hogy a rostokra merőlegesek legyenek a csíkok. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, ráöntjük a konyakot, és nagy lángon a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Ezután sózzuk, ráöntjük a bor felét, és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számított 50 percig főzzük. Ha kész, kinyitjuk a kuktát.
  4. Összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a maradék bort, majd egy kevés forró szafttal simára keverjük, és beleöntjük a kuktába.
  5. Óvatosan elkeverjük, hogy a hús ne törjön, és az első rottyanásig főzzük.