Ázsiai marha ragu
2015.08.21 17:44

Hozzávalók / 4 adag:
- 45 dkg marhahús
- 1 közepes db kápia paprika
- 1 nagy db sárgarépa
- 4 közepes db újhagyma
- 1 kk bors (szecsuáni)
- 2 ek osztrigaszósz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek chiliszósz
- 2 ek worcestershire-szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek gyömbér
- 2 ek szezámolaj
Elkészítése:
- Minden hozzávalót vékony csíkokra szeletelünk.
- Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a vékony marhacsíkokat, és hirtelen átsütjük, míg elváltozik a színe, hozzáadjuk a felcsíkozott gyömbér és fokhagyma darabokat. Borsozzuk, a szószokat rátöltjük, azzal sütjük nagy lángon tovább a húst 1-2 percig, majd hozzáadjuk a répát, majd a paprikacsíkokat és a ferdére vágott újhagymadarabokat.
- Csak addig sütjük, míg puhulnak kicsit a zöldségek, de még roppanósak.