Aszalt paradicsommal töltött csirkemell
HOZZÁVALÓK
| 50 dkg | csirkemell |
| Só | |
| Bors | |
| 10 dkg | aszalt paradicsom |
| 5 dkg | bacon |
| Kevés | olívaolaj |
| 40 dkg | rukkola |
| pár csepp balzsamecet | |
| 8 dkg | parmezán |
| Fél dl | fehérbor |
Elkészitése, 30-60 perc:
Kb 40-50 dekagramm filézett csirkemellet kinyitunk, sózzuk, borsozzuk és 10 dekagamm nem túl vékonyra szeletelt aszalt paradicsomot helyezünk a közepére. Fölgöngyöljük, és a töltött csirkemelleket bacon szeletekbe csomagoljuk.
Egy fémnyelű serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítünk és a húsoknak kérget sütünk. Majd 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt átsütjük.
Tálalás előtt a rukkolasalátára pár csepp extra szűz olívaolajat, illetve pár csepp balzsamecetet locsolunk, összefrogatjuk és parmezán sajtot forgácsolunk rá. A sütőből kivett töltött csirkemellekre pár csepp fehérbort locsolunk, majd felszeletelve a salátával együtt kínáljuk.