A tökéletes pizzatészta, és ami a pizzán túl lehet belőle

2015.08.17 08:34

Az alaptészta

20 dkg rétesliszt
20 dkg  finomliszt
6 ek. olívaolaj
1 csapott tk. só
2,5 dl langyos víz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 csomag szárított élesztő

1. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a 2-2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

2. Használjunk robotgépet, és a dagasztó funkcióval keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg, és fedjük le fóliával.

3. Hagyjuk 30 percet kelni.

 Miután 30 percet kelt a tészta, rakjuk alaposan meglisztezett deszkára, és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A mérete legyen körülbelül 30 centi. Ez az alap, innentől kezdve már mindenki úgy folytatja amilyen pizzát szeretne készíteni! Jó étvágyat!